Věra Komárová

s láskou ke kráse mění svět

Narodila se v Praze. Ve 14 letech stála na pražském Václavském náměstí a účastnila se sametové revoluce. V době, kdy svoboda slova byla v Československu jen iluzí, aktivně přepisovala informace na stroji a rozdávala je do poštovních schránek.

Vystudovala zahraniční obchod a poté jazyky (mluví 7 jazyky) a pedagogiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Během studia získala možnost strávit 3 roky v Itálii na univerzitách v Sieně, Ferraře a Miláně. Po ukončení vysoké školy pracovala v oddělení marketingu velkých mezinárodních firem. 

Když poznala značku Dermacol - její úžasnou historii, skvělé výrobky - okamžitě se do ní zamilovala a své práci propadla. Dermacol za dobu jejího působení více než zdesetinásobil obrat a značka se v ČR řadí mezi nejprodávanější kosmetiku.

Dermacol se nyní distribuuje již do 60 zemí světa. Věra Komárová značku prezentovala mimo jiné i v Saudské Arábii, Sýrii, Jordánsku, Hong Kongu, Spojených Arabských Emirátech, Rusku, USA, Polsku či Brazílii.

V roce 2016 se Věra dostala na obálku časopisu Forbes a zařadila se mezi 75 nejvýznamnějších žen v České republice.

Podporuje nadační fond Zdeňky Žádníkové, který zkrášluje malbami a poezií nemocniční a sociální zařízení. Je spojena s podporou nadačního fondu Happy Hearts, který staví bezpečné školy v zemích zasažených přírodními katastrofami. Sama se účastnila dobrovolnické práce při výstavbě školy v Nepálu. V roce 2020 se stala autorkou projektu Pomáhej krásou pro nadační fond Be Charity, který pomáhá dětem s handicapem.

Věra Komárová je maminkou 3 dcer. A v roce 2021 otevřela mezinárodní základní školu a gymnázium Leonardo da Vinci Academy.